Whisky Review: Town Branch Single Barrel Bourbon 1029

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Noot van de redactie: deze whisky is door Alltech aan ons verstrekt als een recensie-exemplaar. Dit op geen enkele manier, per ons redactionele beleid, heeft de uiteindelijke uitkomst van deze review beïnvloed. Er moet ook worden opgemerkt dat door op de kooplink onderaan deze recensie te klikken, onze site een kleine verwijzingsbetaling ontvangt die helpt om onze redactionele en andere kosten te ondersteunen, maar niet te beïnvloeden.

Town Branch Bourbon wordt gemaakt door Lexington Distilling, eigendom van Alltech. Het bedrijf werd opgericht in 1999 en biedt: een volledige line-up van whisky, bier, cocktails in blik, gin, bourbon en andere sterke dranken.

In 2012 met de opening van de Town Branch Distillery in Lexington, Kentucky, werden ze onderdeel van de wereldberoemde Kentucky Bourbon Trail. Ze hebben ook een andere locatie, Alltech Dueling Barrels Brouwerij en Distilleerderij in Pikeville, Kentucky. Voor nog meer plezier en geschiedenis bezitten ze ook Pearse Lyon-distilleerderij bij St. James kerk in Dublin, Ierland.

Voor deze whiskyreview proefde ik een sample uit een single cask (vat nr. 1029) van Town Branch Bourbon. Het is gelabeld met een vuldatum van 13k6, wat volgens het merk verwijst naar het jaar, de maand en de dag waarop het vat werd gevuld. Dat betekent dat dit vat in 2013 is gevuld, hoewel het niet duidelijk is naar welke maand k verwijst, het is ergens tussen de zeven en acht jaar oud. Town Branch heeft een actief single cask-programma, maar de meeste releases worden verkocht als exclusieve distilleerderij.

Town Branch Bourbon gebruikt een mash bill met maïs, gemoute rogge en gemoute gerst. de puree wordt gefermenteerd in grote fermentatiecontainers van cipreshout in de glazen voorkamer van Town Branch Distillery. Town Branch distilleert in twee grote koperen pot stills geïmporteerd uit Schotland. De rauwe whisky wordt gerijpt in eikenhouten vaten, van binnen verkoold tot niveau vijf.

Town Branch Single Barrel Bourbon (afbeelding via Liquor Barn)

Town Branch Single Barrel Bourbon (afbeelding via Liquor Barn)

Proefnotities: Town Branch Bourbon 1029

Vitale statistieken: Bewijs 109,7. Geen leeftijdsaanduiding, maar zeven of acht jaar oud, afhankelijk van in welke maand het werd gedistilleerd in 2013 (en wanneer het werd gebotteld in 2021).

Lees meer whiskynieuws

Fan-Owned Entertainment Studio brengt whisky uit, geïnspireerd door zijn nieuwste film Archemy

Verschijning: Oud goud van kleur.

Neus: Er is een sterk oplosmiddelaroma dat een beetje overweldigend is. Als je daar voorbij bent, zijn er zoete tonen van vanillevla.

Gehemelte: Ik had niet het gevoel dat hier veel smaak aan zat. Het brandde helemaal af, wat mij niet vaak overkomt, zelfs niet bij hogere proeven. Deze was gewoon te warm voor mij. Er was te veel vliegtuigbrandstof en een bittere beet om alle subtiliteiten te proeven.

De afhaalmaaltijden

Samenvatting

Ik ben dol op het vinden van verlossende eigenschappen voor elke whisky die ik proef. Voor mij was deze een totale misser. Ik heb het gevoel dat het veel beter is in een cocktail dan puur, verwaterd of over ijs. Het smaakt helemaal niet zoet zoals de neus. Ik wilde echt dat het minder heet was dan het was. Zelfs het toevoegen van water hielp de oplosmiddelen, zware, hete smaken niet. Het liet een interessante smaak achter in mijn mond, een die ik niet kon noemen. Voor mij smaakte dit niet als een bourbon, maar de neus rook er zeker naar.

Gebruikersbeoordeling

2,5
(2 stemmen)

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Whiskyinvestments
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare