Caol Ila 2005 15 jaar Refill Sherry Cask #301507 Connoisseurs Choice – The Whisky Exchange Whisky Blog — The Whiskey Exchange Whisky Blog

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

We hebben het afgelopen jaar geweldige exclusieve releases opgesteld die de komende maanden zullen verschijnen, en de nieuwste fles is net geland: een speciaal geselecteerd navul-sherryvat, voor ons gebotteld door het team van Gordon & MacPhail – Caol Ila 2005 15yo Cask #301507.

Keuze voor kenners

Gordon & MacPhail is een van Schotlands oudste onafhankelijke bottelaars. Het begon in 1895 als een kruidenier in Elgin in het hart van Speyside en heeft sindsdien een grote voorraad whisky aangelegd. Het kwam in 1915 in handen van de familie Urquhart en sindsdien werken ze eraan om ervoor te zorgen dat er voor toekomstige generaties interessante whisky in het magazijn ligt.

Het assortiment van Connoisseurs Choice (zonder apostrof) verscheen in 1968 en was een baanbrekende reeks single malts in een zee van blended whisky. Het werd samengesteld door George Urquhart, de tweede generatie van de familie die het bedrijf leidde, die hielp bij het leggen van de fundamenten van de ongelooflijke voorraden van Gordon & MacPhail en single malt naar de wereld bracht.

We werken al jaren samen met G&M en zijn erg blij dat ze ons deze single cask release van Caol Ila hebben toegestaan, exclusief voor ons gebotteld als onderdeel van het Connoisseurs Choice-assortiment.

Caol Ila 2005 15 Year Old Refill Sherry Cask

De mix van turfrook en sherry was vroeger zeer zeldzaam in de whiskywereld, hoewel er de afgelopen jaren meer vaten op de markt zijn gekomen. Het is een moeilijke combinatie om goed te krijgen, maar als het werkt, kan het een uitstekend huwelijk zijn. Toen een monster van deze whisky op het bureau van TWE-baas Sukhinder Singh belandde, was het meteen een ja.

Gedistilleerd bij Caol Ila, werd de whisky in 2005 op vat afgevuld en op 6 januari 2021 op 15 jaar oud gebotteld. Het bracht de tussenliggende jaren door in een hervulde sherry hogshead, wat een geweldige combinatie is: de meer subtiele – maar zeker nog steeds voor de hand liggende – sherry-invloed werkt goed samen met de fruitige en rokerige Islay-spirit, en vult het aan in plaats van het te overspoelen.

Koop nu >

Neus: Geschroeide fruitcake en dropsticks lood, met ozon aan zee, brekende golven en koude gietijzeren kachels om te volgen. Brandende bladeren bouwen samen met beboterde toast, teer, limoen, zoete en pittige gebakken appels.

Gehemelte: Rijk en dik, met munt, rozijnen en kersen langzaam omhuld door vochtige turfrook, donkere chocolade en limoengelei. Bladtonen ontwikkelen zich – vers gevallen dennennaalden en herfstige bosbodems. Gekruide zandkoekjes, vurige anijsbolletjes en teerachtige drop blijven hangen.

Finish: Munt- en citroengelei, chocolade-limoensnoepjes en tintelende kruiden vervagen langzaam.

Er zijn slechts 266 flessen van deze Caol Ila en we hebben er al een geopend om zelf te proeven. Als je een van de resterende 265 wilt, ga dan naar De Whisky Exchange-website of kom langs bij een van onze Londense winkels – zorg ervoor dat je de openingstijden controleert voordat je naar beneden gaat en bel ze om te controleren of ze nog flessen over hebben.

Geplaatst in Schotse whisky
Getagd Caol Ila

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Whiskyinvestments
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare