Laten we de nationale Bourbon-erfgoedmaand vieren

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Noot van de redactie: deze gastpost komt tot ons met dank aan de Distilled Spirits Council van de Verenigde Staten.

In het hele land zullen Bourbon-liefhebbers in september een dram grootbrengen ter ere van “National Bourbon Heritage Month”, een maand lang de viering van de inheemse geest van Amerika.

Amerikaanse whisky heeft een belangrijke economische, culturele en sociale functie gehad in de Verenigde Staten, zelfs vóór het land zelf. In feite runde Founding Father George Washington de grootste whiskystokerij in de beginjaren van de natie op Mount Vernon.

Bourbon werd in 1964 officieel erkend als een onderscheidend product van de Verenigde Staten met een wet van het Congres. Volgens de federale wetgeving moet Bourbon in de Verenigde Staten worden gemaakt; bestaan ​​uit minimaal 51% maïs; en worden gerijpt in nieuwe, verkoolde eiken containers.

Whisky veroudering bij Michter’s in Kentucky (afbeelding copyright The Whiskey Wash)

In 2007 nam de Amerikaanse senaat een resolutie aan waarin september officieel werd uitgeroepen tot ‘National Bourbon Heritage Month’, ter ere van de unieke Amerikaanse geschiedenis van de geest. Sindsdien zijn Bourbon-enthousiastelingen samengekomen om het vakmanschap, de geschiedenis, de bijdragen en de prestaties binnen de Bourbon-industrie te waarderen.

De Distilled Spirits Council van de Verenigde Staten (DISCUS) rapporten dat de interesse van de consument in de categorie de afgelopen jaren enorm is gestegen. In 2020 werden in de Verenigde Staten meer dan 28 miljoen kisten van 9 liter American Whiskey verkocht, wat de distilleerders meer dan $ 4,3 miljard aan inkomsten opleverde.

Op een moment dat de binnenlandse markt voor de categorie een aanzienlijke groei heeft doorgemaakt, is de exportmarkt zwaar getroffen door een niet-gerelateerd handelsgeschil over staal en aluminium tussen de VS en de EU en het VK. Hoewel er vooruitgang is geboekt in andere handelsgeschillen die van invloed zijn op gedistilleerde dranken aan beide zijden van de Atlantische Oceaan, blijven Amerikaanse whisky’s, waaronder Bourbon, nu de enige categorie gedistilleerde dranken waar nog steeds tarieven gelden, waardoor de inheemse geest van Amerika een concurrentienadeel heeft in de EU en het VK .

Lees meer whiskynieuws

Fan-Owned Entertainment Studio brengt whisky uit, geïnspireerd door zijn nieuwste film Archemy

“Sinds de instelling van vergeldingstarieven in 2018 is de export van Amerikaanse whisky naar het VK met 52 procent gedaald en naar de EU met 32 ​​procent”, zegt Chris Swonger, president en CEO van DISCUS. “We hopen dat dit tariefprobleem voor het einde van het jaar is opgelost, zodat volwassen consumenten in twee van onze grootste exportmarkten kunnen blijven genieten van een van de grootste exportproducten van ons land. Vooral tijdens de Bourbon Heritage Month hebben we toasts nodig – geen tarieven!”

Swonger voegde eraan toe dat Bourbon Heritage Month er dit jaar anders uit kan zien met aanhoudende pandemische beperkingen, maar merkte op dat er nog steeds manieren zijn om het te vieren door bars, restaurants en lokale distilleerders veilig en verantwoord te ondersteunen.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Whiskyinvestments
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare