Whisky Review: Town Branch Single Barrel Malt Whisky Barrel No. 1110

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Noot van de redactie: deze whisky is door Alltech aan ons verstrekt als een recensie-exemplaar. Dit op geen enkele manier, per ons redactionele beleid, heeft de uiteindelijke uitkomst van deze review beïnvloed. Er moet ook worden opgemerkt dat door op de kooplink onderaan deze recensie te klikken, onze site een kleine verwijzingsbetaling ontvangt die helpt om onze redactionele en andere kosten te ondersteunen, maar niet te beïnvloeden.

Town Branch Malt Whisky wordt gemaakt door Lexington Distilling, dat eigendom is van Alltech. Je kent het merk misschien ook als Lexington Brewing and Distilling Co. Het bedrijf werd opgericht in 1999 en biedt: een volledige line-up van malt whisky, rogge, bier, cocktails in blik, gin, bourbon en andere sterke dranken.

Met de opening van de Town Branch Distillery in Lexington, Kentucky, in 2012, werden ze onderdeel van de wereldberoemde Kentucky Bourbon Trail. Ze exploiteren ook een andere locatie, Alltech Dueling Barrels Brouwerij en Distilleerderij, in Pikeville Kentucky. Voor nog meer plezier en geschiedenis, Pearse Lyon-distilleerderij in de St. James-kerk in Dublin, Ierland, maakt ook deel uit van de portfolio van het merk.

Voor deze malt whisky-review heb ik een enkel vatmonster van Town Branch Malt Whisky geproefd dat ouder is dan de kernmalt whisky-release van het merk. De vuldatum van dit vat was in 2014, volgens de etiketteringsconventie van het merk (14A17, waarbij het eerste cijfer het gedistilleerde jaar aangeeft, de letter overeenkomt met de dag en het laatste cijfer de dag is waarop het vat werd gevuld). Het is niet duidelijk of de “A” voor april of augustus staat, dus het monster is zes of zeven jaar oud.

Lees meer whiskynieuws

De whisky van Pennsylvania is iets om rekening mee te houden

In de Verenigde Staten hoeft “malt whisky” niet 100% gemoute gerst te zijn, hoewel mout wel de meerderheidsgraan moet zijn. In Schotland, Ierland en elders zijn de regels anders: malt whisky (of whisky, naargelang het geval) moet 100% gemoute gerst zijn. De kern van de Kentucky Single Malt Whisky van Town Branch is 100% gemoute gerst. Dit voorbeeld is niet gelabeld met een puree, maar ik neem aan dat het hetzelfde programma is als de kernversie.

Town Branch Single Barrel Single Malt (foto via Total Wine)

Proefnotities: Town Branch Malt Whisky 1110

Vitale statistieken: Bewijs 110.5. Waarschijnlijk 100% gemoute gerst en zes of zeven jaar oud. de puree wordt gefermenteerd in grote fermentatiecontainers van cipreshout in de glazen voorkamer van Town Branch Distillery. Town Branch distilleert in twee grote koperen pot stills geïmporteerd uit Schotland. De rauwe whisky wordt gerijpt in eikenhouten vaten, van binnen verkoold tot char level 5.

Verschijning: Lichtgeel, als een hooiveld op een heldere, zonnige dag.

Neus: Er is een aangename geur van een hooiveld of een vers gekapte dennenboom. Het is fris en aards.

Gehemelte: Dit was een beetje zoeter dan sommige van de andere Town Branch Single Barrels. Het is licht zoet tot aan de afdronk, maar er zijn ook hints van zwarte peper. Het is een mooi spel tussen het kruid en de zoetheid.

De afhaalmaaltijden

Samenvatting

Ik heb drie Town Branch Single Barrels kunnen proberen en dit was mijn favoriet van de drie. In tegenstelling tot de bourbon en rogge smaakt deze malt whisky beter dan de neus. De smaak was zoeter dan ik had verwacht en minder heet. Ik geef nog steeds de voorkeur aan de nieuwere flessen die breder verkrijgbaar zijn dan dit specifieke enkele vat.

Lees meer whiskynieuws

California Cowboy brengt roggewhisky uit

Gebruikersbeoordeling


( stemmen)

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Whiskyinvestments
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare