Column: To You, Whisky Community, With Love

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Als je bent afgestemd op sociale media voor bourbon of whisky, heb je waarschijnlijk een post voor fondsenwerving gezien. Deze nemen vele vormen aan, van verlotingen van flessen tot een deel van de opbrengst van privéselecties tot platte verzoeken om contante donaties. Fondsenwervers geven volgers of leden van groepen vaak de kans om een ​​speciale fles te bemachtigen voor een donatie aan een specifiek doel. Non-profitorganisaties die de poster na aan het hart liggen, ontvangen vaak deze geschenken, maar soms is het een persoon die hulp nodig heeft.

Ik was onlangs een van die individuen.

Ik weet dat ik veel tijd besteed aan het slaan van de hand van de bredere whiskygemeenschap voor manieren waarop we beter kunnen worden. Maar een gemeenschap zijn is iets waar we verdomd goed in zijn. Volwaardig deelnemen aan de zorg en zorg voor elkaars leven is dagelijks te zien, tussen de kruisfoto’s en ISO-posts. Er zijn mensen die de mensheid laten zien tussen de moorden op flessen en waarnemingen van eenhoorns.

Overstromingsschade (afbeelding via Cary Ann Fuller)

Aan de ontvangende kant staan ​​van zo’n overvloedige vrijgevigheid is niets minder dan nederigheid. Volkomen vreemden die mijn situatie niet alleen hun aandacht waard vinden, maar ook hun portemonnee waard vinden, is … nou ja, het is op zijn minst overweldigend.

In de vroege uurtjes van 28 maart werd ik wakker terwijl mijn huis vol water stond. Tegen de tijd dat de zon opkwam, stond anderhalve meter water op de onderste verdieping van mijn huis. Verdwenen was mijn kantoor, mijn auto, mijn whiskyverzameling, mijn bibliotheek, mijn vele notitieboekjes vol krabbels van elk interview dat ik ooit heb gehouden, elk aandenken aan jarenlange bezoeken aan distilleerders, computers, harde schijven die back-ups maken van computers, en had ik al gezegd de whisky? Allemaal verwoest door een giftig mengsel van water, modder en god-weet-wat. Video’s vanuit mijn huis openden die avond het nationale nieuws.

Lees meer whiskynieuws

Evan Williams 2021 Bourbon Kentucky Derby Festival Bourbon Bottle onthuld

Alsof dat nog niet genoeg was, verloor ik, te midden van die schok en dat verdriet, een paar dagen later mijn geliefde grootvader.

Maar er gebeurde iets ongelooflijks op de achtergrond. De whiskygemeenschap kwam in actie. Een vrouw die ik maar een paar minuten had ontmoet, maanden daarvoor, begon een inzamelingsactie. Voor mij.

Terwijl ik heen en weer schommelde tussen het opruimen van de modder uit mijn huis en het regelen van de begrafenis, postte Annie in elke bourbongroep op Facebook mijn verhaal en vroeg ze jullie allemaal om hulp namens mij. Die daad was op zichzelf meer dan ik volledig kon verwerken. En toen begon deze gemeenschap loterijen en fondsenwervers te plaatsen en die waren voor mij. Om te zeggen dat het nederig was, raakt nauwelijks de oppervlakte van emoties.

Het is nu vijf maanden geleden en ik wou dat ik kon zeggen dat ik aan de andere kant van de beproevingen sta. Ik ben niet. Wat ik ben is dankbaar. Ik ben dankbaar voor de financiële hulp waaraan zo velen van jullie hebben bijgedragen. Die eerste paar weken zouden bijna onmogelijk zijn geweest zonder die hulp. Ik ben zo dankbaar voor de uitstorting van steun. Het kwam uit het hele land, van vrienden, kennissen, studenten, sociale media en vreemden. Ik zal nooit iedereen goed kunnen bedanken die stopte met bellen, sms’en, sms’en of doneren toen ze mijn hachelijke situatie zagen. Ik hoop dat je hier mijn dankbaarheid vindt. Ik ben zo heel erg dankbaar.

Bovenal ben ik dankbaar voor de mogelijkheid om nu door sociale media te scrollen en meer te focussen op het goede werk dat deze gemeenschap doet en misschien iets minder op de builen van je ‘score in het wild’. Sommige groepen bestaan ​​uitsluitend om geld in te zamelen en andere nemen hun inspanningen lokaal op. Check alstublieft uit Bourbon liefdadigheid en Angel’s Share als twee geweldige voorbeelden van hoe capabel deze gemeenschap is om samen te komen voor een doel.

Lees meer whiskynieuws

Whisky Review: Wigle Strip District Reserve vijf jaar

De volgende keer dat je een post voor fondsenwerving ziet, stop je misschien en doneer je de kosten van je betaalbare, gemakkelijk te vinden, dagelijkse drinker en weet je dat ik voor je aan het juichen ben.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Whiskyinvestments
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare